Beleidsmatige invloed ontstaat voor de ondernemingsraad bij het opstarten van de begrotingscyclus. November en december zijn de maanden waarin de directie begrotingen presenteert en budgetten vaststelt. Deze zijn voor de organisatie leidend om het komend jaar te presteren.

Maar hoe komt de begroting tot stand? Wat kunnen wij als ondernemingsraad met de begroting of het budget? Hoe wordt de organisatie aangestuurd en waar zit de relatie met het gebruik van kengetallen? En waar vinden we de belangrijkste aandachtspunten van de ondernemingsraad in deze stukken terug?

Rob Latten, van de VerandermotOR ging tijdens deze webinar in op de begrotingscyclus en de waarde daarvan voor de organisatie. Wat moeten we als ondernemingsraad hiermee, de belangrijkste mogelijkheden om invloed te krijgen en welke rol kengetallen hierbij spelen.

 

Rob Latten

Rob Latten

Trainer / Adviseur en auteur

Rob Latten is trainer/adviseur bij De VerandermotOR. Zijn expertise ligt in het maken van de verbinding tussen strategie, financiën en HR. Hij heeft een bedrijfskundige achtergrond en daarnaast controlling gestudeerd.

DeVerandermotOR

OR en financiële begrippen

Praktijkboek OR & financiën

Ondernemingsraad voor Dummies

Voor de slides van de presentatie

Webinar: Jurisprudentie terugblik en vooruitblik

Maandag 12 december 2016 | 10.00-11.00 uur

Wat is er gebeurd in 2016 in de wereld van de medezeggenschap? En wat staat er op de agenda voor 2017?

In deze webinar bespreken Stefan Jansen en Jolande Janssen de belangrijkste rechtspraak en wetswijzigingen van 2016. Ook blikken zij alvast vooruit en bespreken zij wat er voor de medezeggenschap op de planning staat voor 2017. Zo kunt u goed geïnformeerd het nieuwe jaar in.

Aanmelden voor de webinar van 12 december 2016