Wijziging Arbowet en gevolgen voor de ondernemingsraad | WEBINAR

De Arbeidsomstandighedenwet wijzigt naar verwachting per 1 juli 2017. Het wetsvoorstel is aangenomen door de Eerste Kamer. Er verandert nogal wat. Onder meer moet er een spreekuur worden ingevoerd, zodat medewerkers de bedrijfsarts kunnen raadplegen voordat er sprake is van verzuim. Medewerkers krijgen recht op een second opinion door een andere bedrijfsarts. De ondernemingsraad krijgt een nieuw instemmingsrecht. En er wijzigt meer.

Karen Maessen en Manouk Milbou bespreken alle wijzigingen en de impact daarvan op de arbo-spelers. Zij geven concrete aandachtspunten voor ondernemingsraden. Er is gelegenheid om vragen te stellen tijdens de webinar. Aan het einde van deze webinar kunt u aan de slag.

Karen Maessen is advocaat Medezeggenschaps- en arbeidsrecht en is als auteur van de Rechtspraak voor Medezeggenschap altijd op de hoogte van de laatste jurisprudentie. In het procesrecht schreef zij al menig verzoekschrift aan de Ondernemingskamer. Haar adviezen zijn grondig en volledig. Ze is ook werkzaam op het gebied van arbeidsrecht.

Manouk Milbou is afgestuurd Bedrijfskunde en Nederlands Recht aan de Radboud Universiteit Nijmegen. Haar specialismen zijn arbeidsrecht en medezeggenschapsrecht

Advocatenkantoor De Voort Advocaten | Mediators behoort tot de top 3 van kantoren in Nederland op het gebied van medezeggenschapsrecht. Een team van negen gespecialiseerde advocaten is dagelijks actief in dit werkveld en ondersteunt ondernemingsraden en bestuurders van middelgrote bedrijven tot beursgenoteerde concerns, zowel nationaal als internationaal. Tevens is het team zeer actief binnen de (semi-)publieke sector, waaronder overheden, zorg en onderwijs. Binnen deze branches worden ook medezeggenschapsraden en cli├źntenraden bijgestaan. Juridische vraagstukken gaan niet alleen om wet- en regelgeving. Ook in de advocatuur draait vrijwel alles om mensen en onderlinge relaties. Samenwerken staat bij De Voort Advocaten | Mediators dan ook altijd centraal. Onze advocaten en hun ondersteuners zijn resultaatgericht, praktisch ingesteld en toegankelijk. Daarnaast houden we van aanpakken. We werken snel en zijn flexibel, denken mee, reiken alternatieven aan en hakken knopen door. Dat doen we op een wijze waarbij iedereen zich goed en begrepen voelt.


Kaart niet beschikbaar

Datum/Tijd
Datum - 09 jun, 2017
10:00 - 11:00

Categorie├źn

Dit evenement direct in uw agenda zetten:
Ical
Google Agenda