Actualiteiten wet medezeggenschap clientenraden zorg | WEBINAR

 


 

Medezeggenschap kent verschillende vormen. Eén van de medezeggenschapsorganen is de cliëntenraad. Wat regelt de Wet medezeggenschap clientenraden zorg (Wmcz) precies? Aan de hand van actuele rechtspraak zetten Jolande Janssen en Steven Jellinghaus de positie van de cliëntenraad en de samenwerking met de ondernemingsraad in de schijnwerpers. Ook het wetsvoorstel tot wijziging van de Wmcz komt aan de orde. Er is gelegenheid om vragen te stellen tijdens de webinar.

Steven Jellinghaus is advocaat Medezeggenschaps- en arbeidsrecht en toonaangevend op het gebied van medezeggenschap in Nederland. Als advocaat, arbiter, mediator, auteur en universitair docent van Tilburg University. Hij is gepromoveerd op de harmonisatie van arbeidsvoorwaarden. Lid van diverse besturen, werkgroepen en commissies.

Jolande Janssen is advocaat Medezeggenschaps- en arbeidsrecht en expert op snijvlak van medezeggenschap en ondernemingsrecht. Met name fusies, overnames en financieringen. Docent aan Tilburg University. Tevens actief op sportrecht en zorgrecht. Schreef het Handboek voor Cliëntenraden. Studeerde cum laude af voor specialisatieopleiding arbeidsrecht. Zij is tevens bestuurslid bij de BVMP.

Advocatenkantoor De Voort Advocaten | Mediators behoort tot de top 3 van kantoren in Nederland op het gebied van medezeggenschapsrecht. Een team van negen gespecialiseerde advocaten is dagelijks actief in dit werkveld en ondersteunt ondernemingsraden en bestuurders van middelgrote bedrijven tot beursgenoteerde concerns, zowel nationaal als internationaal. Tevens is het team zeer actief binnen de (semi-)publieke sector, waaronder overheden, zorg en onderwijs. Binnen deze branches worden ook medezeggenschapsraden en cliëntenraden bijgestaan. Juridische vraagstukken gaan niet alleen om wet- en regelgeving. Ook in de advocatuur draait vrijwel alles om mensen en onderlinge relaties. Samenwerken staat bij De Voort Advocaten | Mediators dan ook altijd centraal. Onze advocaten en hun ondersteuners zijn resultaatgericht, praktisch ingesteld en toegankelijk. Daarnaast houden we van aanpakken. We werken snel en zijn flexibel, denken mee, reiken alternatieven aan en hakken knopen door. Dat doen we op een wijze waarbij iedereen zich goed en begrepen voelt.

 


 


Kaart niet beschikbaar

Datum/Tijd
Datum - 06 nov, 2017
10:00 - 11:00

Categorieën

Dit evenement direct in uw agenda zetten:
Ical
Google Agenda