ONZE DIENSTVERLENING

Ondersteuning op maat voor uw medezeggenschap

Heeft u tijdelijk of structureel ondersteuning nodig voor uw medezeggenschap? Wij helpen u met uw zoektocht naar de best passende oplossing. Wij kennen de sector en beschikken over meer dan 10 jaar ervaring in het werven, selecteren en begeleiden van ambtelijk secretarissen.

Voor al uw vragen over het ondersteunen van uw medezeggenschapsorgaan kunt u bij ons terecht.
Daarnaast beschikken wij over een breed netwerk van uitstekende kandidaten die uw opdracht of vacature kunnen vervullen.

Onze dienstverlening:

Ik wil graag meer informatie

U
Werving & Selectie

Met meer dan 10 jaar ervaring in de medezeggenschapsbranche en toegang tot een groot netwerk van ambtelijk secretarissen zijn wij uw partner als het gaat om het werven en selecteren van vaste medewerkers of freelancers.

Wij besteden veel aandacht aan uw wensen met betrekking tot de functionele en de persoonlijke kenmerken. Zo zijn wij in staat om een duurzame match te maken en u bij te staan bij de verdere professionalisering van uw medezeggenschap.

Uw voordelen:

 • Wij werken op basis van ‘no cure no pay’
 • Wij zijn snel; binnen 5 werkdagen dragen wij cv’s voor van verschillende geschikte kandidaten;
 • Wij beschikken over een landelijk netwerk van ambtelijk secretarissen voor de ondernemingsraad, cliëntenraad en medezeggenschapsraad
 • Op verzoek verrichten wij ook assessments van de geselecteerde kandidaten
Uitzenden & ZZP

Uitzendkracht

Heeft u een tijdelijke kracht nodig? Een uitzendkracht inhuren heeft veel voordelen. U hoeft een uitzendkracht alleen in te zetten wanneer u hem of haar nodig heeft. Bijvoorbeeld bij ziekte, verlof of bij pieken binnen uw organisatie. De uitzendkracht komt niet bij u in dienst. MZ-ondersteuning is de officiële werkgever en verantwoordelijk voor uitbetaling van salaris, afdracht van premies en doorbetaling bij ziekte. U betaalt alleen voor de werkelijk gewerkte uren.

Interim / ZZP

Heeft u een interim opdracht of bent u op zoek naar een ervaren ambtelijk secretaris die gelijk ingezet kan worden? Wij selecteren de beste interim kandidaat voor u. De ZZP ambtelijk secretarissen zijn initiatiefrijke en ondernemende professionals die gewend zijn om voor meerdere ondernemingsraden in verschillende sectoren te werken. Hierdoor beschikken ze over een brede expertise. ZZP’ers zijn snel ingewerkt en gaan efficiënt om met hun uren. ZZP’ers die werkzaam zijn via MZ-ondersteuning beschikken over een geldige Verklaring Arbeids Relatie (VAR).

MZ-ondersteuning is lid van de ABU en voldoet hiermee aan hoge kwaliteitseisen, op het gebied van arbeidsvoorwaarden, afdracht van sociale premies, veiligheid op de werkvloer en gedragsregels. U bent hiermee verzekerd van kwaliteit, zekerheid en financiële betrouwbaarheid. Omdat wij periodiek worden gecontroleerd is kwaliteit continu gewaarborgd.

 

abu ambtelijk secretaris uitzendkracht ambtelijk secretaris uitzendkracht

 

w
Coaching & Advies

Coaching ambtelijk secretaris

Bij coachen staat het functioneren van de ambtelijk secretaris centraal. Een coach begeleidt de ambtelijk secretaris met een coaching vraagstuk en helpt door middel van vragen de gewenste situatie helder te krijgen. Vervolgens zoekt de coach samen met de ambtelijk secretaris naar concrete opties om stap voor stap bij de beste oplossing te komen.
MZ-ondersteuning werkt met ervaringsdeskundige coaches met aantoonbare coaching ervaring en coaching vaardigheden.

Advies

MZ-ondersteuning is dé specialist op het gebied van ambtelijk secretarissen en secretariaten. U kunt bij ons terecht als u hulp en advies nodig heeft bij:

 • Het (her)inrichten van uw ambtelijk secretariaat
 • Functieomschrijving, inschaling en positionering van de ambtelijk secretaris
 • Alle overige vragen met betrekking tot de ambtelijk secretaris of het ambtelijk secretariaat.
Beoordelen

Goed functionerende ambtelijk secretarissen zijn van cruciaal belang voor het succes van een ondernemingsraad, cliëntenraad of medezeggenschapsraad. Door de ambtelijk secretaris periodiek te beoordelen kunt u objectief vaststellen hoe hij of zij functioneert en kunt u de ambtelijk secretaris helpen te groeien en zich te ontwikkelen. Dit zijn belangrijke opbrengsten voor zowel de medezeggenschap, de organisatie en de ambtelijk secretaris.

Wanneer binnen uw organisatie 1 ambtelijk secretaris werkzaam is, dan kan het beoordelen soms lastig zijn als onvoldoende kennis aanwezig is over het vak, de beoordelingscriteria op basis waarvan het functioneren kan worden vastgesteld en de kansen en groeimogelijkheden van de ambtelijk secretaris.

In dit geval kunt u als organisatie bij ons terecht voor ondersteuning bij de beoordeling.
.

Instellen nieuwe ondernemingsraad

Heeft uw organisatie de “magische” grens van 50 medewerkers bereikt? Dan is het tijd om uw eerste ondernemingsraad in te stellen. Wij kunnen u hierin ondersteunen en de verkiezingen tot een succes maken!

De mogelijkheden:

 • Alle procedurele activiteiten rondom de verkiezingen, waaronder het opstellen van een reglement
 • Verkiezingscampagne voor de werving en voorlichting van kandidaten
 • Uw (digitale) verkiezingen
 • Training voor ondernemingsraad en directie/directeur/HR
 • Ondersteuning van de medezeggenschap de eerste drie tot zes maanden na de instelling van de ondernemingsraad.

Training & Advies ondernemingsraad

Bent u op zoek naar een maatwerk training? MZ-ondersteuning staat bekend om haar vooruitstrevende aanpak waarbij de toepassing in de praktijk centraal staat. Net als de inzet van de individuele en gezamenlijke krachten van de leden.

Bent u op zoek naar een specifieke trainer met specialistische kennis voor de ondernemingsraad? MZ-ondersteuning beschikt over een uitgebreide zoek- en beoordelingssite van trainers en adviseurs. U kunt gericht zoeken en de reviews lezen van collega ondernemingsraadsleden en ambtelijk secretarissen.

Onze werkwijze

Neem contact met mij op voor een afspraak / offerte